Проти демонстрантів у Багдаді застосували сльозогінний газ

Проти демонстрантів у Багдаді застосували сльозогінний газ

Ілюстрація / Фото: Reuters

Поліція застосовує сльозогінний газ вдруге протягом місяця.

Сили безпеки в Іраку застосували сльозогінний газ проти учасників акції протесту шиїтів, які намагалися прорватися в так звану зелену зону Багдада, яка охороняється, де розташовані урядові будівлі посольства.

Повідомляється, що кілька осіб в ході розгону акції отримали травми. Поліція застосовує сльозогінний газ вдруге протягом місяця. Більшість учасників акції - прихильники шиїтського богослова Муктади Садра, які обурені повільністю влади в реалізації заходів по боротьбі з корупцією та забезпеченням безпеки. За повідомленнями інформагентств, частина протестувальників намагається проникнути в офіс прем'єра Хайдера Абаді.

Восени минулого року Хайдер Абаді оголосив відкритою "зелену зону". Ця територія урядових установ країни була перекрита протягом 12 років. До початку 2009 року вона охоронялася американськими військами, а потім контроль над нею перейшов до іракської влади.

Нагадаємо, 30 квітня в столиці Іраку Багдаді ввели надзвичайний стан після того, як сотні прихильників шиїтського лідера Муктади ас-Садра захопили іракський парламент. Всі в'їзди в місто були закриті, дозволялося тільки виїхати з Багдада, їхати було не можна. Протести в Багдаді тривають вже кілька тижнів. Мітингувальники вимагають від прем'єра Хайдера аль-Абаді призначити в уряд безпартійних технократів, але цим вимогам спирається частина парламентських фракцій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація