Проти союзника Путіна у Франції відкрили справу за обезголовлені жертви ІД

Проти союзника Путіна у Франції відкрили справу за обезголовлені жертви ІД

Проти Марін Ле Пен прокуратура відкрила справу / Фото: Reuters

Французький політик виставила фото жертв на своїй сторінці в Twitter.

У Франції прокуратура відкрила справу проти лідера ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен, яка розмістила на своїй сторінці в Twitter фотографії обезголовлених жертв терористичного угрупування ІД.

Справу відкрито за статтею "поширення фотографій, які містять насильство". Як повідомляє прокуратура Франції, справу порушено і проти партійного союзника Ле Пен - Жильбера Коллара.

На фотографіях були зображені можливі жертви "Ісламської держави", на одній - тіло з відтятою головою, на другій - людина перебуває в клітці, яку спалюють живцем, на третій - танк розчавлює лежачого чоловіка. Під фотографіями, французький політик підписала: "Ось це - ІД".

Таким чином, Марін Ле Пен, відповіла на слова французького журналіста Жан-Жака Бурда, який раніше порівняв ІД з партією "Національний фронт".

Своєю чергою, прем'єр-міністр Франції Манюель Вальс розкритикував і засудив публікацію політика, назвавши це "політичною і моральною помилкою", а також "неповагою до жертв".

Як з'ясувалося, на фотографіях був зображений один з американських журналістів Джеймс Фоулі. Батьки "страченого" чоловіка вимагали від політика видалити фотографії їх обезголовленого сина, тим не менш Ле Пен так і не видалила публікацію.

Нагадаємо, раніше Марін Ле Пен після перемоги на виборах у Європарламент, заявила що "в захваті" від Володимира Путіна, а також хоче зробити Україну федерацією.

Повʼязані теми:

Наступна публікація