Противники виходу Британії з ЄС перемогли на референдумі - опитування

Противники виходу Британії з ЄС перемогли на референдумі - опитування

Фото: Reuters

Опитування стало альтернативою екзит-полів, які у країні вирішили не проводити.

Великобританія залишається у складі Європейського Союзу. Такий результат опитування, яке проводила соціологічна служба YouGov серед людей, які голосували на референдумі 23 червня.

52% учасників онлайн-опитування YouGov сказали, що вони проголосували за те, щоб залишитися в ЄС, і 48% проголосували за вихід, передає Reuters.

Це опитування стало своєрідною альтернативою екзит-полів, які у Британії вирішили не проводити через невеликий розрив між прихильниками та противниками виходу країни з ЄС.

Як проходить референдум щодо виходу Великої Британії з ЄС

Як проходить референдум щодо виходу Великої Британії з ЄС

Напередодні на очах шести тисяч глядачів на стадіоні "Вемблі" колишній мер Лондона Борис Джонсон, який виступає за вихід країни з ЄС, вступив у полеміку з лідером консерваторів Руф'ю Девідсон. Аудиторія врешті стала на бік Джонсона. Його заяви щодо незалежності країни підтримували оплесками.

На початку червня стало відомо, що в Британії зростає частка прихильників виходу країни з Євросоюзу. Після чого стратегічний союзник королівства - США - заявив про надзвичайну важливість збереження Лондоном свого місця у європейській спільноті. Напруга напередодні референдуму сягнула найвищого рівня, коли було вбито депутатку-лейбористку Джо Кокс, котра виступала за продовження перебування країни у складі ЄС. Після цієї події агітацію перед референдумом було достроково припинено.

Референдум відбудеться попри те, що лідери Європейського союзу дійшли згоди з керівництвом Великобританії відносно продовження її членства в ЄС. Нові домовленості між Євросоюзом і Великобританією містять додаткові виключення, не дивлячись на те, що Сполучене Королівство вже має особливий статус в ЄС. За умовами членства, Британія в деяких сферах не виконує європейські домовленості, зокрема щодо монетарної та міграційної політики.

Велика Британія вирішує чи бути далі в Європейському союзі

Велика Британія вирішує чи бути далі в Європейському союзі

Повʼязані теми:

Наступна публікація