Провідні банки можуть покинути Великобританію через Brexit

Провідні банки можуть покинути Великобританію через Brexit

Фото: Reuters

Багато невеликих банків планують почати переїзд ще до Різдва.

Провідні британські банки можуть покинути країну до 2017 року через переговори щодо виходу Великобританії з Євросоюзу.

Про це в інтерв'ю британській газеті The Observer розповів глава асоціації банкірів Сполученого Королівства Ентоні Браун, передає The Guardian.

Він зазначив, що наразі ведуться громадські та політичні дискусії, які ведуть країну в хибному напрямку.

Британські та європейські політики повинні визнати, що вибудовування торгових бар'єрів зробить всім тільки гірше, додав Браун. За його словами, керівництво більшості банків вже тримає руку над кнопкою "переїхати".

"Багато невеликих банків планують почати переїзд ще до Різдва. Великі банки, як очікується, зроблять це в першому кварталі наступного року", - попередив Браун.

Агентство відзначає, що британські банки залежать від європейського "паспорта", вони обслуговують клієнтів у 28 країнах на підставі єдиної бази. Банки і раніше будували плани про перенесення деяких операцій на територію континентальної Європи, якщо Британії не вдасться домовитися з ЄС про єдиний ринок, йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, референдум про вихід Великобританії з ЄС відбувся 23 червня 2016 року. За Brexit віддали свої голоси майже 52 відсотки жителів країни. На початку жовтня прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що уряд офіційно запустить процедуру виходу країни з ЄС до кінця березня 2017 року.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація