Путін, аборти й секс-скандал. Що запекло обговорювали на фінальних теледебатах Трамп та Клінтон

Путін, аборти й секс-скандал. Що запекло обговорювали на фінальних теледебатах Трамп та Клінтон

Фото: Reuters

Україні впродовж дебатів місця не знайшлося, попри це говорили про Росію.

Уночі проти 20 жовтня у Лас-Вегасі відбулися треті й фінальні дебати між кандидатами у президенти Дональдом Трампом та Гілларі Клінтон. Цього разу республіканець та його опонент обговорили право на аборти, носіння зброї, міграцію, економіку країни. 

Україні впродовж дебатів місця не знайшлося, попри це говорили про Росію: її вище керівництво кандидатка від демократів звинуватила у шпіонажі проти американських громадян, а Володимира Путіна - у спробі впливати на результати виборів в США навіть і за допомогою WikiLeaks.

Цього разу дебати розпочалися стримано, однак поступово переросли у запеклу суперечку, у ході якої кандидати постійно перебивали один одного. Крім того, Трамп та Клінтон не потиснули один одному руки на початку на у кінці дебатів.

Теледебати почалися із запитання про Верховний суд і трактування конституції США. У ході дебатів Дональд Трамп відмовився прямо відповісти на запитання, чи визнає він результати виборів у разі свого програшу. Обидва кандидати заперечили, що їхні плани у сфері економіки збільшать національний борг країни.

Фото: Reuters

ПРО НОСІННЯ ЗБРОЇ

Загалом обидва кандидати виступили за носіння зброї. Гілларі Клінтон пообіцяла відстоювати права жінок і представників сексуальних меншин, а Трамп сказав, що буде захищати другу поправку конституції про право на носіння зброї. Водночас Клінтон зазначила, що, на її думку, більш суворий контроль за власниками зброї не суперечить відповідній поправці основного закону країни.

ПРО АБОРТИ

На цій темі думки кандидатів розділилися. Гілларі Клінтон акцентувала увагу на останніх коментарях Трампа про те, що якщо аборти стануть нелегальними, потрібно запровадити покарання для жінок, які їх роблять. Крім того, було згадано, що Клінтон підтримувала аборти на пізніх стадіях вагітності за певних обставинах заради здоров'я майбутніх матерів. Трамп назвав це "жахливим" та намалював страшну картину "вирваних немовлят з жіночого лона за три-чотири дні перед народженням".

Фото: Reuters

ПРО МІГРАЦІЮ

Трамп знову повторив свою думку щодо будування стіни уздовж південного кордону США, щоб зупинити потік нелегальних мігрантів, які приїжджають в країну. Він також зазначив, що через недостатній контроль кордонів, до США потоком ллється героїн та інші наркотики. Клінтон, своєю чергою, зазначила, що також збирається посилити контроль кордонів, однак вона не розділяє поглядів опонента на депортацію. За її словами, депортація всіх нелегальних мігрантів призведе до того, що цілі родини будуть силоміць розділені.

ПРО ВОЛОДИМИРА ПУТІНА

Дональд Трамп зазначив, що Володимир Путін не поважає Клінтон, на що та відповіла, що російському президенту просто потрібна маріонетка на посаді президента США. 

"Це ти маріонетка", - заперечив Трамп.

Республіканець сказав, що не буде маріонеткою Путіна. Також він зазначив, що Клінтон не подобається глава РФ тому, що той "перехитрив її у Сирії та всюди".

"Я не знайомий з Путіним, але він добре відгукувався про мене", - також нагадав Трамп, зазначивши, що зможе налагодити відносини з російським президентом, якщо очолить країну.

Також Клінтон звинуватила російський уряд у шпигунстві проти американців.

Фото: Reuters

ПРО СЕКС-СКАНДАЛ

У ході дебатів розмова торкнулася й секс-скандалу Трампа. За його словами, він не вибачався перед своєю дружиною, оскільки не зробив нічого поганого. Він також звинуватив Клінтон у розпалюванні скандалу.

ПРО СКАНДАЛ З ЕЛЕКТРОННОЮ ПОШТОЮ

Коли Дональд Трамп захотів повернути дискусію в русло скандалу з електронною поштою Клінтон, остання заявила, що він ніколи не вибачається за свої вчинки, або каже, що не робив нічого поганого. Демократ також зазначила, що це не поодинокий випадок для Трампа, а стиль його поведінки.

Також кандидати обговорили ситуацію у Сирії та Алеппо, Верховний суд та головні міжнародні події.

Повʼязані теми:

Наступна публікація