Путін намагається утвердитися та показати свій вплив за рахунок військової оборони РФ - The New York Times

Путін намагається утвердитися та показати свій вплив за рахунок військової оборони РФ - The New York Times

Фото: Reuters

Тільки за один рік військовий бюджет Росії збільшився на 11 мільярдів доларів.

Росія витрачає мільярди доларів на оборону та модернізацію військової техніки, щоб повернути своє значення і вплив на світовій арені. До такого висновку дійшли The New York Times, після аналізу зростання військового озброєння Росії.

Росія значно збільшила свій військовий бюджет, про це говорить стрибок майже в 11 мільярдів доларів з 2014 до 2015 року. Але, санкції Заходу значно вплинули на зниження цін на нафту та інші фінансові сектори, тим самим послабивши російську економіку.

Також видання відзначило, що Росія мобілізувала для позапланових навчань понад 100 тисяч військових для бойової підготовки. Йдеться про ракетні війська стратегічного призначення. НАТО своєю чергою, відреагувало на таку активізацію з боку РФ і розширило свою територію для військових навчань Альянсу.

Росія неодноразово порушувала повітряний простір інших держав, у тому числі і Сполучених Штатів, тим самим провокуючи Захід.

"Путін, таким чином, намагається провокувати США і НАТО у військових діях, а також створити видимість того, що вони загроза для Росії, цим самим підтримуючи свою популярність", - повідомив директор зі зв'язків програми "Відносини між Росією і США" Гаррімана Колумбійського університету Кімберлі Мартін.

В The New York Times відзначили, що РФ відновлює свої військові бази розташовані в Арктиці. Розширює старі і розгортає нові.

Аналітики кажуть, що такі зусилля Росії в Арктиці можна пояснити змінами в кліматі. Таким чином, РФ хоче захистити свої морські торгові шляхи, нафтові і газові ресурси, які стають більш доступними через різке танення льоду.

Повʼязані теми:

Наступна публікація