Путін неформально з'їздив до члена ЄС і НАТО Словенії

Путін неформально з'їздив до члена ЄС і НАТО Словенії

Фото: Reuters

Президент РФ відкрив у словенській столиці Любляні пам'ятник "Синам Росії".

У суботу, 30 липня, президент Росії Володимир Путін здійснив візит до балканської держави Словенії, яка є членом Євросоюзу та НАТО, але воліє зберігати дружні відносини з Москвою.

Як повідомляє Радіо Свобода, у Словенії назвали одноденний візит російського лідера неформальним, але також вказали, що переговори Путіна з лідерами країни будуть зосереджені на економічних питаннях і питаннях двосторонньої співпраці.

Водночас, як повідомив журналіст кремлівського пулу Дмитро Смирнов, Путін відкрив у словенській столиці Любляні пам'ятник "Синам Росії" – на честь російських військових, які загинули в Словенії в Першій і Другій світовій війнах.

Разом із президентом Словенії Борутом Пахором російський лідер поклав квіти до меморіалу російським військовим. У своєму виступі словенський президент зауважив, що "за Першою і Другою світовими війнами може послідувати Третя". "Ми всі не маємо права допустити цього", – вказав Пахор.

Путін разом із президентом Словенії Борутом Пахором / Фото: Reuters

"Ми не тільки маємо пам'ятати жахи війни, але разом працювати над зміцненням взаєморозуміння, довіри і безпеки в Європі і світі", – заявив водночас Путін.

Зазначимо, Словенія як член Євросоюзу виконує рішення цієї структури щодо санкцій проти Росії, запроваджених через анексію Криму та роль Москви в збройному конфлікті на сході України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація