Путін перед новим політичним боєм вдався до відкритого шантажу України

Путін перед новим політичним боєм вдався до відкритого шантажу України

Фото: Reuters

Російський президент ніяк не може позбутися міжнародних санкцій.

Цього тижня президент РФ Володимир Путін прямим текстом погрожував Україні.

За словами, як повідомляється у сюжеті ТСН.Тиждень, війна на Донбасі не припиниться, доки в Києві не змінять Конституцію і не амністують бойовиків.

"Якщо немає бажання проводити політичні перетворення, то завжди знайдеться той, хто стрільне, і той, хто відповість. І так відбуватиметься нескінченно, поки не буде прийнято рішення політичного характеру", - сказав очільник Кремля на прес-конференції у Греції.

Путін перейшов до публічного шантажу, погрожуючи продовженням військових провокацій, доки не буде реалізовано московський сценарій розчленування України. Так оцінив цей вислів секретар РНБО Олександр Турчинов. Фактично, наголошує Турчинов, російський президент бере на себе відповідальність за порушення режиму припинення вогню і порушення Мінських угод. Секретар РНБО сподівається, що стратегічні союзники зроблять висновки щодо погроз російського керівництва.

Сам Путін готується до нового політичного бою. І місце його першої за останні півроку появи на теренах Євросоюзу обране не випадково – Греція з її проросійським прем'єром Ципрасом уже заявила, що буде проти автоматичного подовження санкцій щодо Росії на саміті ЄС у червні. Ця підтримка Путіну особливо важлива після цьоготижневого рішення семи найпотужніших країн світу: не лише зберегти санкції до повного виконання Мінських угод, але й за потреби посилити.

Тож сходження на візантійський трон, яке влаштували Путіну на Афоні лишається єдиним способом для ватажка Кремля почувати себе пупом землі: принаймні так звучать цитати сотень фотожаб. Екс-президент Віктор Янукович перед своєю втечею теж покрасувася на тому ж троні. 

Чому Путін почав відкрито погрожувати Україні

Чому Путін почав відкрито погрожувати Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація