Путін підписав скандальний "пакет Ярової"

Путін підписав скандальний "пакет Ярової"

Фото: Getty Images

За словами Дмитра Пєскова, уряд буде уважно стежити за реалізацією закону, і якщо будуть виявлені якісь небажані прояви - будуть прийматися відповідні "заходи".

Президент Росії Володимир Путін підписав ухвалений парламентом "пакет Ярової", запропонований депутатом Іриною Яровою і сенатором Віктором Озеровим.

Про це повідомив прес-секретар президента Дмитро Пєсков, передає Інтерфакс.

"Президент підписав пакет документів, поправки до закону про заходи з протидії тероризму", - повідомив він.

За словами Пєскова, разом з цим пакетом був підписаний перелік доручень уряду, яким кабінету міністрів доручається дуже чітко моніторити хід імплементації цього закону з тим, щоб за необхідності мінімізувати можливі ризики, пов'язані з фінансовими витратами, з використанням вітчизняного обладнання для зберігання інформації і так далі.

Він також додав, що в разі необхідності уряд може виступати з ініціативами "щодо прийняття відповідних актів, які б мінімізували ризики".

"Простіше кажучи, уряд буде уважно дивитися за тим, як буде реалізовуватися цей закон, і якщо будуть виявлятися дійсно якісь небажані вияви, за дорученням президента будуть прийняті відповідні заходи", - заявив прес-секретар президента.

Нагадаємо, 24 червня 2016 року, Держдума РФ прийняла "антитерористичний" пакет законів, внесений депутатом Держдуми Іриною Яровою і сенатором Віктором Озеровым (так званий "пакет Ярової").

Законодавчі ініціативи передбачають розширення повноважень держави, посилення контролю над жителями країни й обмеження прав громадян. Так, "пакет Ярової" передбачає, що влада зможе позбавляти людей російського громадянства за деякі злочини терористичної та екстремістської спрямованості. У списку цих злочинів є, наприклад, стаття за заклики до сепаратизму або за збудження ненависті і ворожнечі – остання одна з тих, за якими можна сісти за перепост картинки в соціальній мережі.

Також громадянства можуть позбавити за роботу в міжнародних організаціях, у яких не представлена Росія. Однак паспорт можуть забрати тільки у тих, у кого є громадянство іншої країни або гарантія, що вони його отримають.

Ще один пункт антитерористичних нововведень – позбавлення громадянства або кримінальний термін за недоносительство. У Кримінальний Кодекс РФ вноситься нова стаття (205.6) називається "неповідомлення про злочин". По ній будуть притягати до відповідальності тих, хто не повідомив правоохоронним органам про підготовлювані злочини – від міжнародного тероризму до збройного заколоту проти територіальної цілісності Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація