Путін підтримав введення "податку на Google"

Путін підтримав введення "податку на Google"

Путін дав міністерствам час до 1 вересня / Фото: Reuters

Законопроект затвердив російський парламент.

Президент Росії Володимир Путін доручив низці міністерств і відомств РФ опрацювати питання про забезпечення рівних умов ведення діяльності російськими і зарубіжними IT-компаніями, одним з яких може стати введення податку на послуги від компаній Google і Apple.

Доручення російського лідера адресувалося Мінпромторгу, Мінкомзв'язку і Федеральній податковій служби спільно з "Інститутом розвитку Інтернету". Зазначені відомства повинні до 1 вересня 2016 року подати пропозиції щодо внесення змін до законодавства, спрямовані на забезпечення "рівних умов ведення діяльності компаніями в Російській Федерації з використанням мережі Інтернет".

"Забезпечення умов ведення діяльності компаніями" може передбачати, зокрема, запровадження податку на додану вартість при продажу послуг іноземними компаніями на зразок Google і Apple", - уточнює російське видання "Ведомости".

Раніше депутати Андрій Луговий (ЛДПР) і Володимир Парахин ("Справедлива Росія") внесли законопроект, який обкладає додатковим податком російські і зарубіжні IT-компанії. Документ був підтриманий урядом РФ за умови ряду доопрацювань.

Нагадаємо, раніше радник президента РФ Володимира Путіна в питаннях Інтернету Герман Клименко заявляв, що Google і Facebook будуть змушені дотримуватися російського законодавства або виявляться заблокованими на території РФ

Повʼязані теми:

Наступна публікація