Путін підвищив слідчого у справі про вбивство Нємцова

Путін підвищив слідчого у справі про вбивство Нємцова

Фото: Reuters

Президент РФ підписав указ про призначення Ігоря Краснова заступником Слідчого комітету.

Володимир Путін підписав указ щодо кадрових перестановок в Слідчому комітеті РФ та деяких відомствах.

Як випливає з указу, Ігор Краснов, який займався справою про вбивство Бориса Нємцова, став заступником глави СКР, передає ВВС Russian.

"Призначити генерал-майора юстиції Краснова Ігоря Вікторовича заступником голови Слідчого комітету Російської Федерації", - йдеться в документі, опублікованому в суботу ввечері на порталі правової інформації.

Призначені нові глави слідчих управлінь по Санкт-Петербурга, Курганської і Самарської областей і республіки Алтай.

Тим самим указом звільнені заступник міністра внутрішніх справ по Криму Дмитро Неклюдов, начальник московського управління ФСВП Ігор Клименов, заступники голови Слідчого комітету Юрій Нирков і Василь Піскарьов.

Слідчий по резонансних справах

Про те, що Ігор Краснов, який займався слідством у справі про вбивство Бориса Нємцова, може бути підвищений на посаді, джерела російських ЗМІ повідомляли ще на початку квітня.

В кінці квітня сім'я Нємцова зажадала відновити розслідування його вбивства. На думку родичів політика, під час слідства не були допитані багато людей, які мали відношення до злочину.

В кінці січня Слідчий комітет Росії оголосив про те, що розслідування справи про вбивство опозиційного політика Бориса Нємцова закінчено. Звинувачення за підсумками слідства пред'явлене п'ятьом. Всі заарештовані, які дали раніше свідчення, від них відмовилися і своєї провини не визнають.

Соратники Нємцова стверджували, що звинувачення були пред'явлені лише "виконавцям і підручним" справжніх організаторів, яких нібито ховає влада Чечні.

Ігор Краснов, крім вбивства Бориса Нємцова, розслідував замах на Анатолія Чубайса в 2005 році і справа про вбивство в центрі Москви адвоката Станіслава Маркелова і Анастасії Бабурової в 2009 році.

Повʼязані теми:

Наступна публікація