Путін пригрозив "наслідками" західним країнам, якщо ті продовжать поточну політику

Путін пригрозив "наслідками" західним країнам, якщо ті продовжать поточну політику

Фото: Reuters

За словами російського президента, все почалося ще з часів розпаду СРСР, коли Захід не підтримав Росію.

Росія не хоче повернення до часів холодної війни, але якщо буде продовжуватися така політика Заходу, то такі наслідки неминучі.

Про це президент Росії Володимир Путін сказав під час Петербурзького міжнародного економічного форуму.

"Мені не хотілося б так думати, що ми переходимо до якоїсь холодної війни, і я впевнений, що цього ніхто не хоче. Ми точно цього не хочемо. В цьому немає ніякої необхідності. І головне логіка розвитку міжнародних відносин, як би зовні драматично вона не виглядала, вона все-таки не є логікою глобальної конфронтації", - заявив президент Росії.

Володимир Путін також розповів "в чому проблема" і з чого все почалося.

"Для цього потрібно буде повернутися в минуле, але тим не менш. Після краху Радянського Союзу, ми думали і чекали, що зараз настане загальне благоденствування і атмосфера загальної довіри. На жаль, Росія зіткнулася з дуже багатьма, як і зараз модно говорити "викликами" - економічними, соціальними і всередині-економічними. Ми зіткнулися з сепаратизмом і з радикалізмом і з агресією міжнародного тероризму. Але замість очікуваної з нашої сторони підтримки, нашими партнерами, ми побачили інше - підтримка цього самого сепаратизму", - повідомив він.

Тим не менш, російський президент заявив, що якщо такі дії будуть продовжуватися, з боку США, то холодної війни не уникнути.

"Я зараз нікого не хочу звинувачувати, я просто хочу сказати, що якщо буде продовжуватися така політика односторонніх дій, якщо не будуть узгоджуватися кроки на міжнародній арені, то такі наслідки неминучі. І навпаки, якщо ми будемо дослухатися один до одного, шукати баланс інтересів - то цього не буде. Так, процес домовленостей складний. але тільки він може привести до пошуку прийнятних рішень. Якщо ми вийдемо до такої співпраці - то, ні про яку холодній війні і говорити ніхто не буде", - додав Путін.

Нагадаємо, на економічному форумі також піднімалося питання конфлікту на Донбасі. Російський президент Володимир Путін заявив, що проведення виборів на окупованому Донбасі неможливо в умовах антитерористичної операції і відсутність законів, передбачених мінськими угодами.

На його думку, не потрібно відкладати відновлення економіки регіону, "посилаючись на акти насильства в зоні дії конфліктуючих сторін".

Повʼязані теми:

Наступна публікація