Путін присвоїв заступникам Шойгу звання Героя Росії за Сирію - ЗМІ

Путін присвоїв заступникам Шойгу звання Героя Росії за Сирію - ЗМІ

Фото: Reuters

Глава РФ присвоїв звання закритим указом.

Заступник Міністра оборони Росії Дмитро Булгаков і начальник Генштабу Валерій Герасимов відзначені званням Героя Росії за організацію операції в Сирії.

Як пише "Коммерсантъ"з посиланням на джерела у військовому відомстві і Кремлі, відповідний закритий указ підписав Володимир Путін.

Начальник Генштабу нагороджений за сукупністю заслуг, пов'язаних із плануванням і реалізацією операції Повітряно-космічних сил у Сирії. Видання зазначає, що успіхи сирійської армії безпосередньо пов'язані з діями підлеглих Герасимова, який координував їхню роботу.

Булгаков, який курує в Міноборони матеріально-технічне забезпечення, відзначений Золотою Зіркою за організацію постачання російської авіабази Хмеймім, завдяки чому, за словами співрозмовників виздання, була вирішена проблема з матеріально-технічним забезпеченням особового складу бази.

Крім того, посмертно званням Героя Росії відзначений колишній керівник Головного розвідувального управління Генштабу Ігор Сергун. Його нагородження пов'язано не тільки з діями ГРУ в Сирії, але і загалом з організацією роботи військової розвідки.

Раніше повідомлялося, що до Москви було доставлено чергове тіло загиблого в Сирії російського солдата. Зазначимо, що президент Росії Володимир Путін наказав з 15 березня вивести російські війська з Сирії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація