Путін приїхав до Китаю на переговори щодо євразійської інтеграції

Путін приїхав до Китаю на переговори щодо євразійської інтеграції

Фото: Reuters

Під час візиту російський президент має підписати з китайськими чиновниками кілька десятків документів.

25 червня президент Росії Володимир Путін перебуватиме з офіційним візитом у Китаї, де проведе ряд зустрічей з високопосадовцями.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Напередодні візиту в Кремлі повідомили, що в центрі уваги переговорів Путіна будуть "масштабні двосторонні проекти євразійської інтеграції, а також ключові міжнародні питання". Такими питаннями буде ситуація в Сирії, Афганістані і на Корейському півострові.

Очікується, що в Пекіні російський президент підпише з китайськими чиновниками кілька десятків документів. Віце-прем'єр Росії Дмитро Рогозін 20 червня заявляв, що йтиметься про розвиток транскордонної транспортної інфраструктури, глобальні навігаційні супутникові системм, спільний розвиток Північного морського шляху тощо.

Раніше 24 червня Путін зустрівся з президентом Китаю Сі Цзіньпіном в Ташкенті, столиці Узбекистану, де обоє були присутні на саміті Шанхайської організації співробітництва. Володимир Путін і Сі Цзіньпін за останні три роки провели близько 15 зустрічей.

Нагадаємо, що на пленарному засіданні Петербурзького міжнародного економічного форуму Путін запропонував створити європейське партнерство, куди, на його думку, мають увійти  Китай, Індія, Пакистан, Іран, а також країни СНД. Російський президент додав, що проект Великої Євразії відкритий і для Європи, а Євросоюз залишається ключовим партнером Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація