Путін призначив нового міністра на місце Улюкаєва

Путін призначив нового міністра на місце Улюкаєва

Путін призначив нового міністра на місце Улюкаєва

Фото: Міністерство фінансів Росії

Їм став 34-річний Максим Орєшкін.

Президент Росії Володимир Путін призначив на посаду міністра економічного розвитку Максима Орєшкіна. Наголошується, що раніше він обіймав посаду заступника міністра фінансів, передає Інтерфакс.

"Максим Станіславович, ви працюєте не так давно, але, в цілому вже чимало, і працюєте успішно. Я хочу вам запропонувати посаду міністра економічного розвитку", – сказав глава РФ на зустрічі з Орєшкіним.

Орєшкін погодився.

Як відомо, новопризначеному міністру 34 роки, він народився в 1982 році в Москві. У 2002-2006 роках – економіст першої категорії, провідний економіст, головний економіст, завідувач сектором Центрального банку РФ. У 2006-2010 роках – був старшим менеджером, директором, директором Росбанку.

У 2010-2012 роках – керівник аналітичного блоку по Росії та СНД Credit Agricole, у 2012-2013 роках – головний економіст по Росії "ВТБ Капіталу". У 2013-2015 роках – директор департаменту довгострокового стратегічного планування міністерства фінансів. З березня 2015 року – заступник міністра фінансів.

Посада міністра економічного розвитку пустувала з 15 листопада, коли Путін своїм указом відправив у відставку Олексія Улюкаєва у зв'язку з "втратою довіри".

Нагадаємо, російського міністра затримали 15 листопада співробітники ФСБ під час отримання хабара у розмірі 2 млн доларів. За версією слідства, Улюкаєв вимагав гроші від представника "Роснефти" за законної видачі позитивного висновку і оцінки операції з придбання державного пакету акцій компанії "Башнефть".

Головним суддею в процесі став одіозний Артур Карпов, який за винесення політичних рішень у справах потрапив у списки Магнітського і Савченко. Голова уряду Російської Федерації Дмитро Медведєв назвав затримання міністра економічного розвитку Олексія Улюкаєва важким подією, яка перевершує межі розуміння.

Повʼязані теми:

Наступна публікація