Росія розгорне масштабну гуманітарну операцію в сирійському Алеппо

Росія розгорне масштабну гуманітарну операцію в сирійському Алеппо

Фото: Reuters

РФ діятиме разом із владою Сирії.

Президент РФ Володимир Путін доручив розпочати масштабну гуманітарну операцію в Алеппо. Росія разом із владою Сирії відкриє в місті чотири гуманітарні коридори, де розгорнуть пункти гарячого харчування й надаватимуть першу медичну допомогу.

"Ми неодноразово закликали протиборчі сторони до примирення, але щоразу бойовики порушували режим тиші, обстрілювали населені пункти, атакували позиції урядових військ. Як результат, в місті Алеппо та в його передмістях склалася проблемна гуманітарна ситуація", — сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу, повідомляє Інтерфакс.

Також міністр підкреслив, що Росія робить цей доброчинний крок винятково заради безпеки мирного населення Алеппо.

Окрім людей, що, за словами Шойгу, "потрапили в полон до терористів", допомогу зможуть отримати ще й опозиціонери, які погодилися скласти зброю. Президент Сирії Башар Асад навіть встиг підписати наказ про їхню амністію, повідомляє сирійське інформагентство Sana.  

Також міністр оборони РФ повідомив, що четвертий гуманітарний коридор Росія створить тому, що американські партнери не надали їй даних про підрозділ "Джабхат-ан-Нусра" й Сирійську вільну армію.

Нагадаємо, нещодавно в Алеппо під час супроводу колони з їжею та водою для місцевих жителів загинув російський військовий. Це вже 14-та офіційна загибель росіянина з моменту початку російських бомбардувань у Сирії. Однак, незалежні журналісти й блогери знайшли докази ще декількох смертей і виявили повідомлення про десятки убитих, яких уряд РФ не визнає.

Повʼязані теми:

Наступна публікація