Путін та Ердоган вперше зустрілися після політичного конфлікту

Політики говоритимуть у вузькому колі. 

Сьогодні, 9 серпня, у Санкт-Петербурзі відбувається зустріч президента РФ Володимира Путіна та турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана.

Під час переговорів глава РФ заявив своєму турецькому колезі, що рівень відносин між двома країнами "досяг безпрецедентно виского рівня", пише РБК

Також він нагадав, що відносини "скотилися на дуже низький рівень, деградували" після катастрофи російського Су-24, який в листопаді 2015 року був збитий турецькими ВПС.

Путін додав, що візит Ердогана до РФ свідчить про бажання відновити діалог та відносини між російською та турецькою стороною.

Лідери обох країн мають у вузькому та широкому складі обговорити відновлення торгово-економічних зв'язків та питання боротьби з тероризмом.

Ердоган, своєю чергою, подякував Путіну за зустріч у такий "делікатний період"  і заявив, що відносини між країнами увійшли в "позитивне русло".

"Наш процес за визначенням цілей вам і мені відомий, я впевнений, що тими кроками, які ми разом зробимо, ми почнемо процес, який ще більш розширює (відносини – Ред.)", - резюмував президент Туреччини.

Ердоган прибув до Санкт-Петербурга вдень 9 серпня, близько 13:00 за московським часом. На цей час був запланований початок переговорів, але вони почалися із годинним запізненням.

Примітно, що востаннє Путін і Ердоган зустрічалися у листопаді 2015 року. 

Як повідомлялося раніше, загострення відносин між Туреччиною та РФ сталося після того, як поблизу кордону з Сирією турецький винищувач збив російський бомбардувальник. Один пілот тоді загинув - його застрелили сирійські повстанці.

Повʼязані теми:

Наступна публікація