Путін відреагував на відновлення військових дій в Нагірному Карабасі

Путін відреагував на відновлення військових дій в Нагірному Карабасі

Фото: Reuters

Російський президент глибоко стурбований повідомленнями про відновлення бойових дій на лінії зіткнення.

Президент Росії Володимир Путін закликав сторони конфлікту в Нагірному Карабасі до негайного припинення вогню.

Про це повідомив прес-секретар президента Дмитро Пєсков.

За його словами, російський президент глибоко стурбований повідомленнями про відновлення бойових дій на лінії зіткнення.

Своєю чергою, у МЗС РФ заявили, що російська сторона приступила до консультацій з партнерами-співголовами Мінської групи ОБСЄ по ситуації в регіоні. За словами офіційного представника відомства Марії Захарової, Москва закликає сторони конфлікту до стриманості і негайного відмови від будь-якого насильства.

Нагадаємо, між Вірменією та Азербайджаном поновилися бойові дії. Міноборони Азербайджану повідомило, що в ніч на 2 квітня військові підрозділи Вірменії обстріляли прифронтові села з великокаліберних кулеметів, мінометів, гранатометів і важкої артилерії.

У зв'язку з цим, підрозділи армії Азербайджану, артилерійські частини і інші види військ в Агдере-Тертер-Агдамском і Ходжавенд-Фізулінському напрямку здійснили відповідні дії проти вірменських військ. За інформацією Міноборони Азербайджану, режим припинення вогню порушили саме вірменські війська.

Як стверджують в Міноборони Вірменії, військові Азербайджану спробували проникнути в тил Армії оборони невизнаної Нагірно-Карабахської Республіки, використовуючи танки, артилерію і авіацію. У Єревані додають, що наразі противник відкинутий на вихідні позиції і зазнає втрат.

Повʼязані теми:

Наступна публікація