Путін відреагував на жорстокий напад на журналістів в Інгушетії

Путін відреагував на жорстокий напад на журналістів в Інгушетії

Володимир Путін / Фото: Reuters

Він доручив правоохоронцям з'ясувати обставини злочину.

Президент Росії Володимир Путін доручив міністерству внутрішніх справ РФ з'ясувати обставини напади на правозахисників і журналістів в Інгушетії.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише Медуза.

МЗС РФ засудив напад і висловив надію на те, що винні в цьому будуть знайдені і покарані.

"Як і будь-яку протиправну дію щодо громадян, засуджуємо напад на представників громадської організації і журналістів, висловлюємо співчуття постраждалим", — йдеться в коментарі департаменту інформації і друку МЗС Росії.

Нагадаємо, що в Інгушетії порушили кримінальну справу за фактом нападів на журналістів, що стався ввечері в середу, 9 березня. Справа розслідується за частиною 2 статті 213 КК РФ ("Хуліганство") і статтею 167 КК РФ ("Умисне знищення майна").

Інцидент стався на кордоні Інгушетії і Чечні. За словами керівника "Комітету із запобігання тортурам" Ігоря Каляпина, невідомі, які пересувалися на трьох автомобілях, напали на правозахисників зі зведеної мобільної групи та журналістів.

Зловмисники побили потерпілих, у двох відібрали мобільні телефони. Автомобіль правозахисників розбили і підпалили. У лікарню госпіталізовані чотири людини, серед них двоє іноземних журналістів зі Швеції і Норвегії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація