Путін висловився про перегляд підсумків ІІ світової війни: Потрібно дискутувати і щодо Львова

Путін висловився про перегляд підсумків ІІ світової війни: Потрібно дискутувати і щодо Львова

Володимир Путін / Фото: Reuters

На його думку, слід звернути увагу не тільки Калінінград, а й на східні землі Німеччини і захід України.

Перегляд підсумків Другої світової війни означає "розкриття скриньки Пандори". Про це заявив президент РФ Володимир Путін в інтерв'ю Bloomberg, передає ТАСС.

"Якщо комусь хочеться почати переглядати підсумки Другої світової війни, давайте спробуємо подискутувати на цю тему. Але тоді треба дискутувати не щодо Калінінграда, а в цілому щодо східних земель Німеччини, щодо Львова, який був частиною Польщі, і так далі, і так далі. Там є і Угорщина, є і Румунія. Якщо комусь хочеться розкрити цей ящик Пандори і почати з ним працювати, - будь ласка, прапор в руки, починайте", - заявив він.

Щодо розбіжностей з Японією з приводу Курильських островів, Путін зазначив, що "японське питання виникло як результат Другої світової війни і закріплене у міжнародних документах, пов'язаних з результатами Другої світової війни".

Водночас він прокоментував передачу Китаю острова Тарабаров: за його словами, ця територія відійшла КНР в результаті переговорів, які тривали "протягом 40 років", і це питання не пов'язане з підсумками Другої світової війни.

"Частина території остаточно закріплена за Росією, частина території остаточно закріплена за Китайською Народною Республікою. Хочу підкреслити, що це стало можливим винятково - це дуже важливо - на тлі дуже високого рівня довіри, яка склалася до того моменту між Росією і Китаєм. І якщо ми досягнемо такого ж високого рівня довіри з Японією, то і тут ми можемо знайти якісь компроміси", - сказав він.

Територію Курильських островів Радянський Союз анексував у 1945 році під час японсько-радянської війни - складової Другої світової. Курили тоді приєднали до Сахалінської області, а Японія ось вже майже 70 років не визнає російського суверенітету над островами і вважає їх своїми.

Повʼязані теми:

Наступна публікація