Путін як "найсильніший" повинен зробити перший крок до скасування санкцій ЄС - Саркозі

Путін як "найсильніший" повинен зробити перший крок до скасування санкцій ЄС - Саркозі

Саркозі і Путін / Фото: Getty Images

Також політик заявив, що він проти вступу України в НАТО.

Екс-президент Франції Ніколя Саркозі під час Петербурзького міжнародного економічного форуму закликав Росію і Європу скасувати санкції.

Про це повідомляє Русская служба BBC.

Саркозі заявив, що при особистій зустрічі він закликав президента Росії Володимира Путіна зробити перший крок і скасувати санкції (заборону на імпорт продовольства), які Росія ввела проти Європи.

На думку Саркозі, першим повинен простягнути руку "найсильніший", а це - Росія.

Крім того, він закликав європейські країни скасувати санкції, введені проти Росії. На його думку, через санкції навряд чи вдасться реалізувати Мінські угоди і залагодити конфлікт на Донбасі. Санкції породжують атмосферу недовіри між Росією і Європою, через яку навряд чи вдасться домовитися, сказав він.

Водночас, вважає Саркозі, Росія потрібна Європі для вирішення сирійської проблеми. Саркозі заявив, що має бути створена одна коаліція замість декількох.

"Відносини між Європою і Росією не повинні ніким диктуватися", - заявив французький політик, уточнивши, що США не може втручатися у відносини між цими геополітичними суб'єктами.

За його словами, Україна повинна стати сполучною ланкою між Європою і Росією, тому Саркозі заявив, що проти вступу країни в НАТО та глибокої інтеграції у Європу. Також Саркозі закликав Росію дотримуватися територіальної цілісності своїх сусідів.

Крім цього, політик назвав Росію "великим континентом", до якого Європа така близька і який вона не знає, і відзначив авторитет Володимира Путіна, який, за його словами, ніхто не заперечує. Однак Саркозі зазначив, що і у нього виникають розбіжності з російським президентом, насамперед, вони стосуються необхідності дотримуватися міжнародних кордонів.

На питання про статус Криму Саркозі відповів, що він не згадувався в Мінських домовленостях і саме ці домовленості треба реалізовувати.

Саркозі обіймав пост президента Франції з 2007 по 2012 роки. На посаді його змінив соціаліст Франсуа Олланд.

ЄС готується подовжити санкції проти Росії

ЄС готується подовжити санкції проти Росії

Раніше повідомлялося, що Євросоюз має намір подовжити санкції проти Росії ще на півроку, незважаючи на те, що деякі країни ЄС налаштовані на їхнє пом'якшення. При цьому дипломати побоюються, що цей крок може спровокувати "політичну битву" між такими державами, як Угорщина, Греція та Італія, які виступають за пом'якшення санкцій, з одного боку та Польщею і країнами Балтії, які хочуть продовження обмежувальних заходів - з іншого.

Повʼязані теми:

Наступна публікація