Путін заявив про готовність Росії заморозити видобуток нафти

Путін заявив про готовність Росії заморозити видобуток нафти

Фото: Reuters

Водночас глава РФ відмовляється вірити у завершення ери нафти і газу.

Росія готова приєднатися до обмеження або замороження видобутку нафти, щоб прискорити відновлення балансу ринку.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін на Всесвітньому енергетичному конгресі в Стамбулі, пишуть "РИА Новости".

"Росія готова приєднатися до спільних заходів щодо обмеження видобутку і закликає до цього інших експортерів нафти. У ситуації, що склалася, вважаємо, що замороження або навіть скорочення видобутку нафти є, мабуть, єдиним правильним рішенням для збереження стійкості всієї світової енергетики", - зазначив він.

За словами Путіна, можливе скорочення видобутку нафти не порушить роботу ринкових механізмів, а навпаки, прискорить ребалансування ринку.

Водночас російський президент вважає, що попит на нафту і газ продовжує зростати, хоча і не такими швидкими темпами, як раніше, адже він підтримується тривалим проникненням продукції нафто- і газохімії в найрізноманітніші сфери життя людини та в промислові процеси, а також автомобілізацією і електрифікацією великих країн і економік, зокрема, Китаю та Індії.

"В умовах падіння цін на нафту більш ніж вдвічі багато говорили про те, що ера вуглеводнів йде до обрію, що треба вже зараз повністю переорієнтуватися на альтернативні джерела енергії. Думаю, реальних підстав для таких далекосяжних висновків поки немає. У всякому разі, поки що", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше екс-міністр економічного розвитку й торгівлі РФ, а також нинішній президент "Сбербанку Росії" Герман Греф заявив, що за 12-15 років Росія може вичерпати останні запаси нафти в країні.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація