Путін заявляє про підтримку народом репресій проти злочинців

Путін заявляє про підтримку народом репресій проти злочинців

Володимир Путін / Фото: Reuters

Він вважає: люди бачать, що репресивні заходи робляться в інтересах всього суспільства.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що народ підтримує репресивні заходи проти порушників закону, коли бачить, що ці репресії застосовуються в інтересах суспільства.

Про це він сказав на колегії МВС, передає ТАСС.

"Навіть коли співробітники органів внутрішніх справ застосовують, прямо скажемо, репресивні державні заходи до тих, хто порушує закон, люди бачать, що це робиться в інтересах всього суспільства, — це викликає підтримку з боку народу", — вважає російський президент.

Путін закликав нарощувати "позитивні результати діяльності" МВС.

Водночас президент РФ повідомив, що в 2015 році злочинність у Росії зросла на дев'ять відсотків і визнав, що не вдалося домогтися кардинального перелому ситуації зі злочинністю".

За словами Путіна, в Росії залишається нерозкритим майже кожен другий злочин.

Нагадаємо, Росія незаконно утримує кількох українських громадян. Зокрема, раніше ростовський суд виніс вирок українському режисеру Олегу Сенцову - 20 років за ґратами. Активіста Олександра Кольченка засудили до десяти років ув'язнення. Українці нібито планували теракти в окупованому росіянами Криму.

Геннадій Афанасьєв був одним з ключових свідків звинувачення у справі Сенцова і Кольченка, однак зрештою він відмовився давати свідчення проти них і заявив, що раніше говорив під тиском.

Афанасьєв та інший фігурант справи Олексій Чирній, за версією слідства, були членами "терористичної групи" в Криму, нібито створеної Сенцовим. Після затримання обидва уклали угоду зі слідством, їхня справа розглядалася в закритому режимі, обидва отримали по сім років позбавлення волі.

Відомо, що в СІЗО Челябінська Сенцов перебував у чотиримісній камері, де було 12 чоловік, люди спали по черзі. Він скаржився, що там було дуже погано з їжею і холодно. Сенцов зазначав, що всі хворіли. Водночас мати Геннадія Афанасьєва розповіла, що її син тяжко хворіє, однак лікування не отримує: у нього почало гноїтися плече, що може спричинити зараження крові.

Засудженого в Росії 73-річного українця Юрія Солошенка відправили на етап в Нижній Новгород. Його визнали винним у шпигунстві.

У той же час до Савченко, яка 10 березня оголосила завершення сухого голодування, досі не пускають українських лікарів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація