Путін зізнався, що через демократію йому стало важче керувати Росією

Путін зізнався, що через демократію йому стало важче керувати Росією

Володимир Путін / Фото: Reuters

За його словами, нові партії тільки критикують владу, але не пропонують варіантів вирішення проблем в країні.

Президент Росії Володимир Путін стверджує, що поки що не ухвалив рішення про участь у президентській кампанії 2018 року.

Про це він сказав в інтерв'ю Bloomberg, повідомляється на сайті Кремля.

"Зараз ми стоїмо перед парламентськими виборами. Потрібно пройти ці вибори, подивитися на результат. І навіть після цього ще попереду у нас буде майже два роки. Тому говорити про це абсолютно передчасно. Знаєте, у сучасному, мінливому світі говорити про це просто шкідливо. Потрібно працювати, потрібно домагатися того, щоб були реалізовані плани і завдання, які ми перед собою ставили, потрібно досягати підвищення життєвого рівня людей, розвитку економіки, соціальної сфери, підвищення обороноздатності країни. Залежно від рішення цих завдань потім будемо дивитися, як організовувати кампанію президентських виборів в 2018 році, і хто повинен взяти в ній участь. Я поки що нічого для себе не вирішив", - сказав він.

На запитання журналіста про те, чи простіше зараз керувати Росією або, навпаки, складніше, Путін відповів: "Думаю, що складніше, тому що все‑таки при всій критиці з боку, перш за все, наших західних партнерів у нас розвиваються процеси внутрішньої демократії".

"У нас, скажімо, на цих виборах набагато більше будуть барти участь партій, ніж у попередні роки. І це, безумовно, буде накладати слід на процес і результати виборчих кампаній", - уточнив російський президент.

Він додав, що це має практичний вимір: наприклад, рейтинг його політичної сили - партії "Єдина Росія" - "трошки знизився". Він поскаржився, що багато партій, які зараз беруть участь у виборчому процесі, критикують владу.

Також в інтерв'ю агентству він розповів, що майбутній глава Росії повинен бути молодою людиною, але при цьому зрілою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація