Пєсков спростував слова свого боса про перевірку дітей генпрокурора РФ

Пєсков спростував слова свого боса про перевірку дітей генпрокурора РФ

Пєсков заявив, що перевіряти бізнес сім'ї Чайки не будуть / Фото: Getty Images

Обіцянку Путіна перевірити діяльність на законність в Кремлі виконувати не будуть.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков спростував слова Володимира Путіна про заплановані перевірки діяльності дітей генпрокурора РФ Юрія Чайки.

Про це представник Кремля повідомив під час брифінгу.

17 грудня на прес-конференції Путін сказав, що діяльність дітей Чайки буде перевіряти Контрольне управління президента.

"Що стосується всіх цих проявів, пов'язаних з дітьми високопоставлених чиновників, якщо говорити, наприклад, про генерального прокурора, потрібно зрозуміти, вони, діти генерального прокурора, порушили закон чи ні, є в роботі генпрокурора якісь елементи, пов'язані з конфліктом інтересів, сприяв він якось цим дітям? Для цього є Контрольне управління президента", - говорив глава РФ.

Пєсков заявив, що Контрольне управління президента не буде займатися перевіркою бізнесу дітей Чайки, пише "Інтерфакс".

"Природно, цей механізм не займається контролем вільних підприємців. Якщо ви питаєте мене, чи буде цей механізм контролювати бізнес дітей Чайки – повнолітніх, самостійних підприємців – відповідь однозначна: ні", – додав Пєсков, зазначивши, що журналістам не варто чекати якихось результатів перевірки відносного самого генерального прокурора.

Нагадаємо, раніше Фонд боротьби з корупцією російського політика Олексія Навального представив розслідування про бізнес сім'ї російського генпрокурора Юрія Чайки. Активісти повідомили, що діяльність чиновника і його близьких побудована на здирництві, відкатах і рейдерстві, починаючи з 1999 року. Кремль відмовився реагувати на скандальне розслідування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація