Пєсков знайшов привід відвідати США

Пєсков знайшов привід відвідати США

Фото: Reuters

За його словами, мета поїздки - підтримати російського шахіста у змаганні.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков вирушає у США, де має намір бути присутнім на початку матчу за звання чемпіона світу з шахів серед чоловіків.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Интерфаксу".

"Це буде такий акт підтримки. Має бути унікальний матч, в якому з російського боку бере участь наймолодший у світі гросмейстер і у нього буде дуже серйозний і талановитий противник. Нам, безумовно, дуже важливо підтримати нашого Сергія Карякіна", - сказав Пєсков.

Агентство зазначає, що у матчі за звання чемпіона світу з шахів, який відбудеться у Нью-Йорку від 11 до 30 листопада, будуть боротися норвежець Магнус Карлсен і росіянин Сергій Карякін.

Пєсков повідомив, що в ході дводенної поїздки до Нью-Йорка не планує зустрічей з американськими офіційними особами.

"В цьому випадку ми якихось контактів не шукаємо, вони не плануються. Тим більше, напевно, політичному істеблішменту США зараз не до якихось контактів, у них зараз дуже бурхливі часи, і потрібно їх залишити наодинці з цими часами", - пояснив він.

Нагадаємо, кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп здобув перемогу на виборах президента США. За його кандидатуру проголосувало 48,1% виборців. Виборники віддали достроково за республіканця 276 голосів. Демократка Гілларі Клінтон набрала 47,2% і 218 голосів виборників.

Трамп переміг у Флориді, Техасі, Оклахомі, Луїзіані, Міссісіпі, Алабамі, Джорджії, Канзасі, Арканзасі, Північній Кароліні, Теннесі, Південній Кароліні, Західній Вірджінії, Міссурі, Кентукі, Небрасці, Вайомінгу, Північній Дакоті, Індіані, Айові, Огайо, Айдахо, Північній Дакоті, Алясці, Монтані.

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація