Радбез ООН включно з Китаєм одноголосно підтримав додаткові санкції проти КНДР

Радбез ООН включно з Китаєм одноголосно підтримав додаткові санкції проти КНДР

Радбез ООН / Фото: Reuters

Зокрема, відбуватимуться обов'язкові перевірки вантажів на виході і вході в Північну Корею.

Рада безпеки ООН сьогодні, 2 березня, одноголосно ухвалила резолюцію 2270 (2016), якою вводяться додаткові санкції щодо Північної Кореї.

Про це йдеться у Twitter-повідомленні Постійного представництва України при ООН.

#UNSC unanimously adopted resolution 2270 (2016) imposing additional sanctions on #NorthKorea pic.twitter.com/VB5QQijTRw

Як передає Associated Press, США і Китай, який традиційно вважається союзником КНДР, провели сім тижнів переговорів щодо нових санкцій.

Відтепер відбуватимуться обов'язкові перевірки вантажів на виході і вході в Північну Корею морським або повітряним шляхом, також вводиться заборона на всі продажі або передачу стрілецької зброї і легких озброєнь в Пхеньян. Із ООН також виключили усіх дипломатів з Північної Кореї, які причетні до "незаконної діяльності".

США разом із західнми союзниками та Японією наполягали на нових санкціях, що виходять за межі ядерної та ракетної програм КНДР, але Китай не хотів впроваджувати заходи, які можуть поставити під загрозу стабільність Північної Кореї і призвести до занепаду економіки країни.

Нагадаємо, 7 лютого Північна Корея здійснила запуск ракети з віддаленого космодрому. Незважаючи на заяви КНДР про запуск на орбіту супутника спостереження, в світі припустили, що Пхеньян тестує міжконтинентальну балістичну ракету.

Повʼязані теми:

Наступна публікація