Радикали, які захопили поліцейський відділок у Єревані, відмовилися здатися

Вони наполягають на відставці президента Вірменії.

Озброєні опозиціонери, які захопили будівлю полку патрульно-постової служби у Єревані, не збираються здаватися владі.

Про це вони заявили журналістам у прес-пункті, яка була створена на їхню вимогу на території захопленої будівлі, передає Радіо Свобода.

Речник опозиційного "Установчого парламенту" Варужан Аветисян заявив, що їх вимоги залишаються незмінними: відставка президента Сержа Сарґсяна і звільнення їхнього лідера Жирайра Сефіляна, який був заарештований місяць тому за звинуваченням у незаконному придбанні та зберіганні зброї.

Нагадаємо, в неділю, 17 липня, близько п'ятої ранку за місцевим часом (четверта ранку за київським), озброєні люди з Союзу борців за свободу в'їхали на авто через двері і захопили поліцейську дільницю в Єревані з вимогою звільнити опозиціонера Жирайра Сефіляна та інших політичних в'язнів. Також вони вимагали відставки президента країни. Озброєна група осіб взяла в заручники 7 поліцейських в ділянці. Під час нападу один поліцейський загинув, четверо отримали поранення.

У суботу, 23 липня, озброєні опозиціонери звільнили усіх заручників. Останніх двох заручників – заступника начальника поліції Вірменії, генерала-майора Вардана Єгіазаряна і заступника начальника поліції Єревана, полковника Валерія Осипяна - озброєна група погодилася звільнити в обмін на створення постійно активного прес-пункту, розташованого в нейтральній зоні між будівлею полку і територією, контрольованою співробітниками поліції і Служби національної безпеки.

У Єревані нападники звільнили останніх заручників та продовжують утримувати відділок поліції

У Єревані нападники звільнили останніх заручників та продовжують утримувати відділок поліції

Повʼязані теми:

Наступна публікація