Радник Путіна Лесін перед смертю пішов у запій - друг

Радник Путіна Лесін перед смертю пішов у запій - друг

Фото: Reuters

У екс-міністра друку РФ і раніше бували збої, під час яких він завдавав собі травми.

Колишній радник Путіна і екс-міністр друку РФ Михайло Лесін перед смертю пішов у запій.

Про це в інтерв'ю "Коммерсанту" розповів друг загиблого, генеральний директор групи Vi Сергій Васильєв.

"У Міші були зриви, пов'язані з алкоголем. Це сталося і там. З ним були його старі друзі, я їх знаю, вони давно живуть в Америці. Вони намагалися його зупинити, тоді він вночі пішов з готелю, де вони жили поряд, подібне і раніше бувало, заселився, як я розумію, в перший ліпший, де все і сталося", - розповів він.

За словами Васильєва, Михайло Лесін перед смертю заселився в готель Dupont, був нетверезий, вранці сходив у магазин і повернувся звідти зі спиртним. Увечері наступного дня до нього в номер зайшов співробітник служби безпеки готелю, щоб "відвідати постояльця, який не виходив із номера".

"Він виявив Михайла на підлозі, сплячого, в нетверезому стані, спробував перекласти його на ліжко, той пручався, і співробітник безпеки пішов, щоб "залишити постояльця в спокої", - розповів Сергій Васильєв.

Друг Лесіна не розуміє, чому працівник не викликав лікарів або поліцію. Наступного ранку екс-міністра друку знайшли прибиральниці – він лежав на тому ж місці, але вже був мертвий.

Сергій Васильєв також зазначає, що у Лесіна і раніше були збої, пов'язані з алкоголем. І під час цих збоїв бувало, що він падав і мимоволі завдавав собі травми, у тому числі і досить важкі.

Радник Путіна Михайло Лесін загинув від травм, завданих тупим предметом

Радник Путіна Михайло Лесін загинув від травм, завданих тупим предметом

Нагадаємо, тіло Михайла Лесіна знайшли в номері готелю "Dupont" в районі Дюпон Сьоркл у Вашингтоні в листопаді 2015 року. Цей район — центр світової ЛГБТ-спільноти.

Американські судово-медичні експерти з'ясували, що Лесін помер від тупої травми голови. Крім того, на його тілі були виявлені тупі травми шиї, тулуба, рук і ніг.

Лесін був міністром у справах друку, а згодом очолював холдинг "Газпром-Медіа". Крім того, саме йому належить ідея створення пропагандистського каналу "Russia Today".

Є інформація, що в Сполучених Штатах у нього був маєток за 28 мільйонів доларів - і один з сенаторів просив Міністерство юстиції РФ перевірити, звідки у колишнього держслужбовця такі гроші.

Повʼязані теми:

Наступна публікація