Радник Путіна погрожує блокуванням Google і Facebook у Росії

Радник Путіна погрожує блокуванням Google і Facebook у Росії

У Росії пригрозили блокуванням популярним у світі ресурсам / Фото: YouTube

Американські компанії звинувачують у недотриманні російських законів.

Google і Facebook будуть змушені дотримуватися російського законодавства або виявляться заблокованими на території РФ. Про це заявив радник президента РФ Володимира Путіна в питаннях інтернету Герман Клименко.

"Що станеться, якщо держава заборонить Google і Facebook? Відповідь шалено проста: "Яндекс" і інші почнуть заробляти більше, якщо отримають більшу частину пирога. Google же їсть наші пироги", - сказав він.

Клименко додав, що особисто не планує займатися підготовкою відповідного законопроекту, хоча цілком припускає можливість його появи.

"Якщо ви мене запитаєте, чи напишу я завтра закон про блокування – ні. У мене немає цих повноважень", - пояснив радник президента.

14 січня Клименко заявив, що компанія Google ігнорує запити спецслужб РФ щодо взаємодії у боротьбі зі злочинністю та захисті персональних даних.

Крім того, цього місяця популярний пошуковик Google здивував українців роботою свого електронного перекладача. Юзери виявили, що якщо ввести у вікно Google Translate "росіяни" українською, то єдиним варіантом перекладу на російську буде "оккупанты". Згодом Google Translate став перекладати словосполучення "Російська Федерація" як "Мордор", а прізвище одіозного глави російського МЗС Сергія Лаврова в інтерпретації перекладача російською звучить, як "грустная лошадка".

У корпорації пояснили, що не мають стосунку до таких формулювань, адже Google Translate — це автоматичний перекладач, який працює без участі людей, використовуючи тільки алгоритми. "Це дуже складна система, оскільки значення слів залежить від контексту, в якому вони використовуються. Тому бувають помилки і неправильні переклади, які ми намагаємося виправити як можна швидше, як тільки дізнаємося про них", — розповів представник Google.

Повʼязані теми:

Наступна публікація