Радник Трампа міг отримати понад 12 млн доларів від "Партії регіонів" - The New York Times

Радник Трампа міг отримати понад 12 млн доларів від "Партії регіонів" - The New York Times

Фото: Reuters

Ім'я Манафорта 22 рази фігурує в документах про корупційну діяльність регіоналів.

Керівник передвиборчого штабу кандидата в президенти США Дональда Трампа  та раніше екс-радник Віктора Януковича Пол Манафорт міг отримати 12,7 мільйона доларів протягом 2007-2012 років з прихованої каси "Партії регіонів".

Про це повідомляється в статті The New York Times з посиланням на Національне антикорупційне бюро України.

Також в НАБУ стверджують, що ці виплати були частиною нелегальної системи і з неї здійснювали спонсорські виплати посадових осіб на виборах.

У повідомленні сказано, що глава штабу Трампа був згаданий у прихованих документах, у яких міститься інформація про корупційну діяльність регіоналів,  22 рази. Поки що також не зрозуміла і мета цих виплат.  Варто зазначити, що поки не були перевірені підписи реципієнтів, адже всі записи зроблені від руки і їх не можна порівняти з банківськими.

 Більше того, зараз не можна точно стверджувати, що саме Манафорт отримував ці кошти.

"Пол Манафорт є одним із людей у списку так званих "чорних рахунків Партії регіонів", які зараз розслідують НАБУ. Ми підкреслюємо, що присутність імені Манафорта в списку не означає, що він насправді отримував гроші, тому що підписи в колонці одержувачів можуть належати іншим людям", - зазначили в заяві.  

Окрім цього, прокурори також розслідують групу офшорних підставних компаній, за допомогою яких, Янукович і його оточення могли вести марнотратний спосіб життя, у тому числі резиденція екс-президента з зоопарком, полем для гольфу та тенісним кортом. Одна з угод, яка фігурує у справі, була на 18 млн доларів і стосувалася продажу активів українського кабельного телебачення товариству, яке було започатковане Манафортом і російським олігархом Олегом Дерипаскою, близьким союзником президента РФ Володимира Путіна.

Зазначимо, що раніше ТСН.ua провів аналогії між між двома політиками Дональдом Трампом та Віктором Януковичем. Їх обох консультує політтехнолог Пол Манафорт, який відбілює імідж відомих диктаторів.

Нагадаємо, колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак  повідомив, що "Партія регіонів" незаконно виплачувала готівкові кошти низці колишніх та нинішніх високопосадовців. Йдеться про так звану "чорну бухгалтерію" регіоналів. Загальна сума виплат становить близько 2 мільярдів доларів. За словами Трепака, значна частина цих матеріалів ­– "амбарна книга" корупційних виплат, які систематично здійснювалися за рахунок "общака" або "чорної каси" Партії регіонів.

Пізніше, народний депутат Сергій Лещенко заявив, що у "чорній бухгалтерії" Партії регіонів фігурують нинішні парламентарі

Повʼязані теми:

Наступна публікація