Ракета "Союз" під час запуску зірвала захист кабіни стартового столу

Ракета "Союз" під час запуску зірвала захист кабіни стартового столу

Фото: Reuters

Після старту у газовідводі була виявлена зірвана сталева штора.

Після сьогоднішнього запуску ракети-носія "Союз 2.1 а" на космодромі "Східний" був виявлений зірваний захист кабіни стартового столу.

Про це Інтерфаксу повідомило джерело на космодромі.

"Після того, як ракета успішно стартувала, в газовідводі виявили зірвану сталеву штору, яка захищає кабіну обслуговування під час старту від реактивного струменя", - розповіло джерело.

Як повідомлялося раніше, ракета-носій "Союз" стартувала 28 квітня з космодрому "Східний" в 5:01 за московським часом. Це вважається першим запуском ракети з космодрому "Східний".

Спочатку запуск ракети-носія був запланований на 27 квітня 2016 року, але потім був перенесений на добу у зв'язку з тим, що автоматика наземної системи управління за 1,5 хвилини до старту перервала програму польоту.

Як уточнили пізніше в Роскосмосі, ракета була застрахована на 1,8 млрд рублів, а наземна інфраструктура космодрому - на 3 млрд руб.

Нагадаємо, В Росії відразу після запуску ракети "Союз" з космодрому "Східний" призединт РФ Володимир Путін оголосив догани віце-прем'єру Дмитру Рогозіну і керівникам космічної галузі Росії.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація