РБ ООН терміново скликає закрите засідання через випробування балістичної ракети в КНДР

РБ ООН терміново скликає закрите засідання через випробування балістичної ракети в КНДР

Припинити провокаційні дії зажадав від КНДР генеральний секретар ООН Пан Гі Мун / Фото: Reuters

Припинити провокаційні дії вимагає від держави генсек ООН Пан Гі Мун.

Сьогодні, 7 лютого, відбудеться екстрене засідання Ради Безпеки ООН через запуск КНДР штучного супутника землі. Про це повідомила прес-служба всесвітньої організації, передає Інтерфакс.

Дипломатичні джерела в ООН зазначають, що засідання пройде в закритому режимі і скликається за ініціативою США, Південної Кореї і Японії, оскільки ракетний пуск був здійснений Пхеньяном в порушення резолюцій Ради безпеки, що забороняють йому ракетні пуски з застосуванням балістичних технологій.

Представники цих трьох держав заявили, що будуть домагатися максимально суворих заходів проти Пхеньяну, включаючи посилення вже існуючих міжнародних санкцій.

З засудженням запуску супутника вже виступив МЗС КНР, зазначивши, що Пекін "висловлює жаль" через порушення Північною Кореєю резолюцій РБ ООН.

Офіційні китайські ЗМІ водночас повідомили, що, на думку китайської сторони, санкції не є найкращим способом дій у міжнародних справах, всі зацікавлені сторони повинні проявити терпимість і стриманість.

Припинити провокаційні дії вимагає від КНДР генеральний секретар ООН Пан Гі Мун.

"Генеральний секретар повторює заклик до КНДР припинити провокаційні дії і повернутися до дотримання своїх міжнародних зобов'язань", - зазначається в його заяві.

У ній висловлюється жаль, що КНДР здійснила запуск балістичної ракети з використанням технології "в порушення відповідних резолюцій РБ ООН, і незважаючи на заклики міжнародного співтовариства утриматися від таких дій".

Раніше повідомлялося, що Північна Корея здійснила запуск ракети з віддаленого космодрому. Незважаючи на заяви КНДР про запуск на орбіту супутники спостереження, у світі припускають, що Пхеньян випробовує міжконтинентальну балістичну ракету.

Повʼязані теми:

Наступна публікація