РФ дала КНДР ключові компоненти для ракети - ЗМІ

РФ дала КНДР ключові компоненти для ракети - ЗМІ

Фото: Reuters

Відправка до космосу супутника "Кванменсон-4" була для КНДР всього лише приводом.

Південнокорейська розвідка припускає, що Росія надала ключові компоненти балістичної ракети, яку запустила КНДР. 

Про це заявив депутат парламенту Республіки Корея від консервативної партії Лі Чоль-ву з посиланням на закритий брифінг, проведений розвідувальною службою країни, повідомляє агентство Yonhap.

Він також назвав імовірним, що відправка в космос супутника "Кванменсон-4" була для КНДР всього лише приводом - дійсною ж метою пуску було випробування балістичної ракети великої дальності. Маса "Кванменсон-4", пояснив парламентарій, оцінюється приблизно в 200 кілограм, а тому він "не придатний у якості супутника" - справжній космічний супутник важить 800-1500 кілограм.

Крім того, за даними розвідки, КНДР готується провести п'яті ядерні випробування.

Раніше повідомлялося, що Північна Корея здійснила запуск ракети з віддаленого космодрому. Незважаючи на заяви КНДР про запуск на орбіту супутники спостереження, у світі припускають, що Пхеньян випробовує міжконтинентальну балістичну ракету.

Нагадаємо, що 6 січня КНДР оголосила про успішне випробування водневої бомби.

Геологічна служба США зареєструвала на території КНДР землетрус магнітудою 5,1 бала, а метеорологічне агентство Південної Кореї уточнило, що його епіцентр збігається з розташуванням полігону, на якому Пхеньян раніше проводив випробування ядерних вибухових пристроїв: за 30 миль від містечка Пангги-ри.

Радбез ООН на екстреному засіданні Північній Кореї пригрозив санкціями.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація