РФ має намір зробити з "Хмейміма" повноцінну військову базу в Сирії - ЗМІ

РФ має намір зробити з "Хмейміма" повноцінну військову базу в Сирії - ЗМІ

Фото: twitter/SputnikInt

Планується розширити інфраструктуру "Хмейміма", побудувавши нову стоянку для авіаційної техніки.

Росія має намір зробити з "Хмейміма" повноцінну військову базу в Сирії і розмістити там постійний контингент Повітряно-космічних сил.

Про це повідомляють "Известия" з посиланням на першого заступника голови комітету Ради Федерації з оборони Франца Клинцевича. Ядерну зброю і стратегічні бомбардувальники на постійній основі на базі розміщувати не планується. Планується розширити інфраструктуру "Хмейміма", побудувавши нову стоянку для авіаційної техніки.

За його словами, для підвищення безпеки на базі може бути введено роздільне базування ескадрилій. Крім того, там з'явиться нове радіотехнічне обладнання, включаючи системи управління повітряним рухом. Крім того, у планах — створення умов для базування і обслуговування важкої транспортної авіації.

"Будуть побудовані і стаціонарні об'єкти в гарнізоні — казарми, їдальні, госпіталь, а крім того, будуть обладнані позиції для зенітних ракетно-гарматних комплексів "Панцир", що прикривають аеродром", — додало джерело.

Нагадаємо, що 14 березня президент Росії Володимир Путін наказав з 15 березня почати виведення російських військ з Сирії. За його словами, участь РФ в організації мирного процесу в Сирії має бути інтенсифікована.

20 лютого в Женеві була досягнута домовленість про припинення вогню в Сирії. 26 лютого Рада безпеки ООН одноголосно прийняла резолюцію з вимогою, щоб усі учасники війни в Сирії дотримувалися перемир'я. Режим припинення вогню в Сирії почався опівночі 27 лютого. Однак, після оголошення перемир'я в Сирії військова авіація завдала ударів по шести містах на заході провінції Алеппо.

Громадянська війна в Сирії почалася в 2011 році і за п'ять років забрала життя понад 270 тисяч осіб. Кілька мільйонів сирійців стали біженцями – найбільша кількість іммігрантів з охопленої війною країни прихистили Туреччина і Ліван.

Під час війни більшу територію Сирії захопили бойовики "Ісламського держави" - вони, а також терористи з "Фронту ан-Нусра" не є учасниками перемир'я. Крім того, окремі території знаходяться під контролем військ Башара Асада, опозиції і курдів.

Росія будує авіабазу в Сирії

Росія будує авіабазу в Сирії

Повʼязані теми:

Наступна публікація