РФ може дозволити відправляти строковиків на війну в Сирію

РФ може дозволити відправляти строковиків на війну в Сирію

Фото: Reuters

Законопроект був розроблений Міноборони РФ. 

Російська Держдума прийняла в першому читанні законопроект, що передбачає можливість для призовників укладати короткострокові контракти для участі у військових діях, названі "операціями з припинення діяльності терористичних і екстремістських організацій", в тому числі за кордоном, наприклад, у Сирії.

Про це передає "Росбалт".

Законопроектом пропонується надати військовослужбовцям, які проходять військову службу за призовом, а також громадянам, які перебувають у запасі і виявили бажання вступити на військову службу за контрактом, право на укладення контракту для проходження військової служби на строк до припинення обставин, що викликали необхідність його укладення. Законопроект був розроблений Міноборони РФ.

Правозахисники та солдатські матері з настороженістю ставляться до подібних проектів, оскільки в умовах армії буває важко проконтролювати, наскільки добровільно підписують такі контракти військовослужбовці-строковики.

Нагадаємо, що в Україні родичів призовників комісари заспокоюють, що в АТО новобранці не поїдуть. При цьому посилаються на політичне рішення керівництва країни – строковики проходитимуть службу тільки в пунктах постійної дислокації. Завершиться призов 25 листопада.

Повʼязані теми:

Наступна публікація