РФ може розширити санкції проти Туреччини - ЗМІ

РФ може розширити санкції проти Туреччини - ЗМІ

Документ розроблений у рамках указу президента Володимира Путіна про санкції щодо Туреччини / Фото: mosaiquefm.net

Інформацію про підготовку нових санкцій підтвердило джерело в російському уряді.

Росія планує розширити санкції проти Туреччини, фактично заблокувавши імпорт робіт і послуг цієї країни.

Про це повідомляє "Коммерсантъ" з посиланням на інформовані джерела.

Мінекономрозвитку, за інформацією російського видання, підготувало за дорученням прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва проект постанови уряду. Документ розроблений у рамках указу президента Володимира Путіна про санкції щодо Туреччини.

За даними "Комерсанта", постанова забороняє російським юридичним особам укладати контракти з профільними турецькими контрагентами. Під дію санкцій в разі його вступу в силу може потрапити імпорт будівельних послуг, послуг готелів, а також деревообробка та навчання цивільного персоналу авіакомпаній РФ в Туреччині.

Інформацію про підготовку нових санкцій підтвердило джерело в уряді. За його словами, контракти російських юросіб і фізосіб з турецькими в Росії не можна буде оформити паспорти угод. При цьому буде повністю заборонено будь участь турецьких компаній в держзакупівлях РФ. Санкції, за словами співрозмовника видання, торкнуться тільки нових контрактів, а вже працюють на російському ринку турецькі компанії в майбутньому можуть потрапити під виключення.

Відносини між двома країнами різко погіршилися після 24 листопада - військово-повітряні сили Туреччини збили російський бомбардувальник Су-24, коли той порушив повітряний простір країни. Після чого президент Росії Володимир Путін підписав указ про спеціальні економічні заходи щодо Туреччини.

Повʼязані теми:

Наступна публікація