РФ підняла в небо військові літаки та вертольоти для раптової перевірки боєготовності

РФ підняла в небо військові літаки та вертольоти для раптової перевірки боєготовності

Фото: Reuters

Загалом будуть задіяні близько 30 одиниць техніки. 

Екіпажі повітряно-космічних сил Росії в рамках раптової перевірки боєготовності військ вивчать протиповітряну оборону Південного військового округу, що розташований неподалік кордонів України.

Протягом декількох днів екіпажі винищувальної, бомбардувальної, армійської, далекої і військово-транспортної авіації виконуватимуть польоти в зоні відповідальності вказаного округу, йдеться у повідомленні Міноборони РФ.

"У заході будуть задіяні МіГ-29, Су-27, МіГ-31, Ан-12, Іл-76, Мі-8, Мі-24, Ка-52 і інші. Літаки і вертольоти будуть виконувати польоти на висотах від 50 до 10 тисяч метрів з різними швидкостями, для того, щоб залишитися непоміченими для радіолокаційних станцій чергових сил ППО округу", - вказано у тексті.

Польоти авіації будуть здійснюватися вдень і вночі. Всього в якості контрольних цілей будуть задіяні понад 30 одиниць авіаційної техніки. 

Нагадаємо, 25 серпня за наказом президента РФ Володимира Путіна у Росії влаштували перевірку боєготовності у Південному, Західному, Центральному та військових округах, на Північному флоті, а також в головних командуваннях військово-космічних сил і військово-десантних військ. Російський лідер віддав розпорядження відпрацювати повний цикл підготовки Збройних сил "до захисту інтересів РФ у разі наростанні загроз безпеки". Відбуватиметься перевірка із 25 по 31 серпня. 

Росія розпочала масштабну позапланову перевірку військ на кордоні з Україною

Росія розпочала масштабну позапланову перевірку військ на кордоні з Україною

Повʼязані теми:

Наступна публікація