РФ постачала курдам в Іраку зенітні установки

РФ постачала курдам в Іраку зенітні установки

Фото: Reuters

США вважають сирійських курдів однією з найважливіших сил.

Росія передала іракським курдам п'ять зенітних установок і 20 тис. снарядів до них, повідомляє РИА Новости з посиланням на представника в російському консульстві в Іраку.

Наголошується, що озброєння формуванням Іракського Курдистану було передано у присутності російського посла і заступника начальника генштабу пешмерги. Партія озброєнь, що складається з п'яти зенітних установок ЗУ-23-2 була передана ще 14 березня, сказав державному агентству РИА Новости аташе російського генерального консульства в іракському Ербілі Артем Григорян.

Туреччина вважає курдські формування своїм супротивником, серед іншого звинувачуючи їх у недавніх вибухах в Анкарі, в результаті яких загинули десятки людей. Після вибуху, що стався 13 березня, Туреччина завдала авіаударів по позиціях курдських повстанців на півночі Іраку. США вважають сирійських курдів однією з найважливіших сил, здатних боротися з екстремістським угрупованням "Ісламську державу".

Курди сподіваються створити власну державу, яке б об'єднало території, що належать трьом країнам - Сирії, Іраку і Туреччини.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Туреччина проти курдів
Наступна публікація