РФ в окупованому Криму планує розгорнути дві потужні радіолокаційні станції - ЗМІ

РФ в окупованому Криму планує розгорнути дві потужні радіолокаційні станції - ЗМІ

Фото: Reuters

Таке рішення було прийнято у відповідь на військову активність НАТО.

Росія через зростання військової активності НАТО планує розмістити на Балтиці, Чорному морі та в анексованому Криму дві наднові радіолокаційні станції (РЛС), які здатні контролювати 200-мильну прибережну зону.

Про це "Інтерфаксу" повідомило інформоване джерело.

"Очікується, що загоризонтный модифікований радар "Соняшник" заступить на бойове чергування на Балтиці в 2017 році", - повідомило джерело.

За його словами, подібний радар в 2017 році може бути розміщений і в окупованому Криму.

"Він буде бачити будь-який військовий корабель, який проходить Босфор", - додав співрозмовник агентства.

Надсильний радар "Соняшник" пройшов державні випробування ще в 2006 році. В даний час на бойовому чергуванні стоять три станції - одна на Охотському морі, друга на Японському, третя - на Каспійському.

"Соняшник" дозволяє в автоматичному режимі за межами радиогоризонта одночасно виявити, супроводжувати та класифікувати до 300 морських і 100 повітряних об'єктів, визначати їх координати і видавати за ним цілевказівки комплексів та систем озброєння кораблів і засобів протиповітряної оборони.

"У 2017 році міністерство оборони Росії планує закупити для ВМФ кілька станцій, які будуть розгорнуті в Арктиці, а також на південному і західному кордонах Росії", - сказав генеральний директор "ГТВ" Сергій Боїв.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація