РФ винна в жахливих військових злочинах в Сирії - Amnesty International

РФ винна в жахливих військових злочинах в Сирії - Amnesty International

Фото: Reuters

Задокументовані удари Росії по школам, лікарням та житловим будинкам.

Росія винна в деяких найжахливіших військових злочинах, які відбувалися за останні десятиліття.

Про це заявила в інтерв'ю Sky News директор кризової програми Amnesty International Тирана Хасан, - пише "Українська правда".

Правозахисна організація стверджує, що протягом останнього тижня військові літаки Москви навмисно наносили удари по цивільних особах і співробітниках рятувальних служб в Сирії. Хасан повідомила, що задокументовані удари по школам, лікарням та житловим будинкам.

Вона стверджує, що крім бомбардувань цивільних об'єктів російською та сирійською авіацією, що само по собі є військовим злочином, вони здійснюють повторні нальоти на вже розбомблені об'єкти, вбиваючи рятувальників та інших цивільних осіб, які витягують з-під завалів поранених і тіла загиблих.

Нагадаємо, що 15 лютого російські літаки розбомбили будівлі шпиталю та школи в сирійському місті Аазаззгідно із повідомленням правозахисників та місцевих жителів, у результаті удару, за різними даними, загинули від 9 до 14 цивільних.

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу під час візиту до Києва заявив, що за удар по лікарні в сирійському місті несе відповідальність РФ. За його словами, ракети були випущені з Каспійського моря.

Росія посилює повітряні удари по Сирії

Росія посилює повітряні удари по Сирії

Повʼязані теми:

Наступна публікація