Ріки бруду, понівечені машини й жертви серед людей. Страшна негода вирувала в Німеччині

Особливо постраждало від підтоплення містечко Браунсбах.  

Учора, 29 травня, щонайменше троє людей загинули через проливні дощі у землі Баден-Вюртемберг на південному заході Німеччини. 

У місті Швебіш-Гмюнді загинули дві особи - пожежник та жертва негоди, яку він намагався врятувати. Ще одна людина, за даними поліції, потонула у підземному паркінгу у Вайсбаху, передає DW.

Як зазначають ЗМІ, особливо постраждало від підтоплення містечко Браунсбах на півночі Баден-Вюртембергу, де висока вода зруйнувала один будинок та пошкодила ще кілька. Приблизно 150 представників рятувальних служб допомагають жителям міста евакуюватися з аварійних будинків. Даних про жертви у Браунсбаху немає.

Речник міністерства внутрішніх справ землі Баден-Вюртемберг побоюється, що внаслідок негоди могли постраждати пожежники, які брали участь у численних рятувальних операціях. Негода завдала удару також по Баварії, де в регіоні Ансбах підтопило чимало будинків.

За даними метеорологів, на півдні Німеччини у ніч на 30 травня випало за одну-дві години від 50 до 100 літрів опадів на квадратний метр.

Нагадаємо, у березні через повені у штаті Сан-Паулу затопило місцевий міжнародний аеропорт. Окрім того, було призупинено рух приміських електричок, а на дорогах утворилися автомобільні пробки загальною довжиною 177 км.



Повʼязані теми:

Наступна публікація