Ріки пива, сміх та веселощі. У Мюнхені стартував Октоберфест

Свято відвідують зазвичай близько 7 млн людей.

У суботу, 17 вересня, у Мюнхені відкрився традиційний пивний фестиваль Октоберфест, який триватиме до 3 жовтня. Останні роки його відвідують близько 7 мільйонів людей.

Октоберфест проводиться у Німеччині вже не перше століття. Приводом для проведення фестивалю є подія 1810 року – весілля баварського короля Людвига І та принцеси Терези, саме тому й свято традиційно відбувається на полі Theresienwiese (луг Терези) неподалік Мюнхена.

Октоберфест завжди відкривають урочистим парадом, під час якого величезні бочки з пивом везуть до головного місця святкування.

У перший день фестивалю бургомістр Мюнхена відкриває першу бочку з пивом. Він повинен за допомогою дерев'яного молотка увігнати в бочку кран. Піднявши перший кухоль, бургомістр закликає: "O'zapft is!", Тобто "Наливайте!" Більшість людей на свято одягають традиційний баварський одяг.

Нагадаємо, раніше у США, у штаті Невада, пройшов щорічний фестиваль незалежного мистецтва Burning Man, під час якого традиційно спалюють дерев'яну статую, через що подія й отримала свою назву.

Повʼязані теми:

Наступна публікація