Ринкова вартість компанії Samsung впала на $ 22 млрд через вибухи телефонів

Ринкова вартість компанії Samsung впала на $ 22 млрд через вибухи телефонів

Фото: Reuters

На початку вересня компанія оголосила про глобальне відкликання смартфонів Galaxy Note 7 через займання пристроїв.

Сьогодні, 12 вересня, капіталізація корпорації Samsung Electronics впала на $ 14 млрд через негативні відгуки про смартфони Galaxy Note 7.

За підсумками торгів у п'ятницю акції Samsung подешевшали на 3,9%, таким чином, за дві сесії ринкова вартість компанії зменшилася відразу на $ 22 млрд, повідомляє Інтерфакс.

Як відомо, минулого тижня Федеральне управління авіації США (FAA) попередило пасажирів, про небезпеку використання смартфона Galaxy Note 7 на борту літаків через займання пристроїв під час зарядки.

Ряд австралійських авіакомпаній - Qantas Airways, Jetstar, Virgin Australia, Tiger Airways раніше пасажирам заборонили використовувати Galaxy Note 7 на борту через проблеми з акумуляторами смартфонів.

Після гучного скандалу, Samsung Electronics звернулася до власників Galaxy Note 7, закликавши їх не використовувати пристрої і принести їх в сервісний центр для заміни.

2 вересня вона оголосила про глобальне відкликання смартфонів Galaxy Note 7, надійшли в продаж лише в серпні поточного року, через виявлені дефекти акумуляторів.

До моменту оголошення про відкликання Galaxy Note 7 компанія відвантажила близько 2,5 млн цих пристроїв і оновлені смартфони, з новими акумуляторами, будуть доступні тільки 19 вересня.

Нагадаємо, у місті Сент Петерсберг штату Флорида загорівся позашляховик після того, як його власник залишив заряджати смартфон Samsung Galaxy Note 7 в авто.

Повʼязані теми:

Наступна публікація