Різанина у Сребрениці: за що ув'язнили "боснійського м'ясника" Караджича. Інфографіка

Різанина у Сребрениці: за що ув'язнили "боснійського м'ясника" Караджича. Інфографіка

Фото: Reuters

Екс-президента Радована Караджича кинули за ґрати на 40 років.

Колишнього президента Республіки Сербської Радована Караджича у четвер, 24 березня, засудили до 40 років ув'язнення за геноцид у Боснії.

Екс-президент Республіки Сербської проведе за ґратами 32 роки. 

Головне звинувачення проти Караджича - геноцид 8 тис. боснійських мусульман в Сребрениці.

Тоді, у ході Боснійської війни 13-22 липня 1995 року боснійськими сербами було скоєно один з наймасштабніших військових злочинів, що полягав у спланованому масовому вбивстві близько 8 000 боснійських мусульман чоловічої статі віком від 12 до 77 років.

Різанину було вчинено в районі боснійського міста Сребрениця після його захоплення військом Республіки Сербської під командуванням генерала Ратка Младича за співучасті воєнізованого формування "Скорпіони" під контролем Міністерства внутрішніх справ Сербії.

Саме з дозволу Караджича серби увійшли до міста. 

Сребрениці

Нагадаємо, що раніше у Сербії заявили, що ніколи не приєднаються до санкцій проти Росії. Однак, відомо, президент Росії Володимир Путін запевнив сербського президента Томіслава Ніколіча, що Москва і далі продовжить підтримувати вимоги Белграда в Косово. Косово проголосило незалежність від Сербії в 2008 році і наразі визнається незалежною державою від 110 країн. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація