Різнокольорові прапори, свічки та сльози: у США вшановують жертв кривавої стрілянини в Орландо

Американці не приховують емоцій через теракт.

У різних куточках США віддають данину шани жертвам кривавої стрілянини в Орландо.

Чоловіки та жінки обіймають одне одного та плачуть.

У вікнах та на площах з'явилися веселкові прапори на підтримку ЛГБТ-спільноти та свічки.

Чимало людей зібралося в Нью-Йорку, як центрі руху за права геїв.

12 червня вночі в американському місті Орландо невідомий увірвався до клубу Pulse, де влаштовують вечірки ЛГБТ-спільноти, та відкрив стрілянину.  Жертвами інциденту стали 50 людей, ще принаймні 53 отримали поранення і були госпіталізовані.

Сам нападник був ліквідований під час перестрілки із спецпризначенцями. Убивця був озброєний гвинтівкою і пістолетом, при ньому також був підозрілий пристрій. Повідомлялося, що він захопив заручників і забарикадувався в гардеробі. Видання Washington Post повідомило ім'я підозрюваного. Ним виявився 29-річний Омар Матін. За непідтвердженими даними, його батьки – вихідці з Афганістану. Американські спецслужби перевіряють можливі зв'язки підозрюваного із радикальними ісламістськими угрупуваннями.

Місцева поліція визнала напад на нічний клуб локальним терактом. За даними американських ЗМІ, стрілянина в орландському клубі стала найчисельнішою за кількістю жертв в історії США та другим наймасштабнішим терактом після 11 вересня 2001 року. У штаті Флорида запровадили надзвичайний стан.

ФБР класифікувало стрілянину у гей-клубі в місті Орландо як акт тероризму

ФБР класифікувало стрілянину у гей-клубі в місті Орландо як акт тероризму

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація