Різня у готелі Хургади: поранений швед розповів, як уникнув смерті

Різня у готелі Хургади: поранений швед розповів, як уникнув смерті

На одному з нападників був пояс смертника, що породило чутки про теракт.

Відпочивальники одного з найулюбленіших серед європейських туристів готелів у Хургаді з жахом згадують криваві події вечора 8 січня, коли до будівлі увірвалися озброєні чоловіки та почали стріляти, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

"О сьомій вечора ми сиділи в ресторані. Потім почули три постріли і всі просто зірвалися бігти. Двері зачинили, але відчинили інші двері - до човна. Ми побігли до човна і все ще чули постріли. Всі кричали. Це було жахливо", - розповів турист зі Швеції Заінаб Феілі.

Двоє озброєних чоловіків увірвалися до готелю "Белла віста" через ресторан, що виходить на вулицю і напали на відпочивальників.

"Я думаю, він намагався вдарити мене в груди, в серце, та я виявився сильніший і відштовхнув його. Я піднявся, але він ударив мене ножем і наказав лягти англійською з акцентом. З моєї шиї текла кров. Я думав, що помру від втрати крові", - поділився інший шведський турист Ерік Оловсон.

На єгипетському курорті терористи напали на відпочивальників готелю

На єгипетському курорті терористи напали на відпочивальників готелю

Правоохоронці, які приїхали на місце події, спробували затримати чоловіків. Унаслідок перестрілки одного нападника було поранено, іншого - вбито, на ньому, за інформацією, наданою МВС Єгипту, був пояс смертника. Це одразу ж породило чутки про причетність нападників до ІДІЛу. Але міністр туризму одразу ж спростовує це.

"Слідство триває, та є добрі новини - ці нападники не були частиною будь-якої організації. Це індивідуально мотивована атака двох людей", - запевнив міністр Хішам Заазу.

За іншою версією, "теракт у готелі" Хургади був розбірками місцевих мешканців один між одним. Очевидці розповіли, що начебто двоє просто почали сперечатися через гроші.

У нападників вилучили сигнальний пістолет та ножі. Постраждалих туристів - двох австрійців та шведа - одразу ж шпиталізували. Заходи безпеки в готелі посилили.

Примітно, що українців скасовувати подорожі до Хургади офіційно не застерігали. Та й самі вони від відпочинку не відмовляються. "Взагалі немає ніякої паніки, немає відмов. Я думаю, багато людей і не знають про те, що відбулося. Це вже більше така роздута проблема і роздута паніка", - вважає директор туристичної компанії Ігор Захаренко.

Сьогодні із аеропорту "Бориспіль" до Хургади вилетіло три літаки. Про події на курорті більшість українських туристів дізнавалися від ТСН і запевняли - канікул їм ніщо не зіпсує.

Повʼязані теми:

Наступна публікація