Росія буде боротися з "підривом патріотичних традицій" в Інтернеті

Росія буде боротися з "підривом патріотичних традицій" в Інтернеті

Фото: Getty Images

Рада безпеки РФ повідомила, що в Мережі з'являються матеріали, які мають упереджену інформацію.

Рада безпеки РФ підготувала нову Доктрину інформаційної безпеки РФ".

Як пише "Коммерсант", доктрина майже готова і чекає підпису президента РФ.

Повідомляється, що в роботі Ради безпеки перераховані основні цілі, що стоять перед Росією: "забезпечення сталого розвитку та безперебійного функціонування інформаційної інфраструктури РФ в мирний час, в період безпосередньої загрози агресії і в воєнний час", "доведення до російської та міжнародної громадськості достовірної інформації про державну політику РФ" і "сприяння поширенню духовних і культурних цінностей народів Росії по всьому світу".

У документі також приділяється увага загрозам, які несуть розвинені країни в інтернеті. На думку укладачів доктрини, спецслужби і "підконтрольні громадські організації" окремих держав" використовують інтернет для "дестабілізації внутрішньополітичної і соціальної ситуації".

Як зазначають автори, в Мережі з'являється велика кількість матеріалів у зарубіжних ЗМІ, що містять необ'єктивну та упереджену інформацію про зовнішню і внутрішню політику РФ".

Крім того, як йдеться в проекті доктрини, відбувається "нарощування інформаційного впливу на населення країни, в першу чергу на молодь, з метою розмивання культурних і духовних цінностей, підриву моральних засад, історичних основ і патріотичних традицій".

Повʼязані теми:

Наступна публікація