Росія на Донбасі завербувала понад 600 найманців для бойових дій у Сирії - ДПСУ

Росія на Донбасі завербувала понад 600 найманців для бойових дій у Сирії - ДПСУ

Фото: Reuters

Наразі тривають заходи з доборів добровольців із числа російських найманців в ОРДЛО для участі в бойових діях на території Сирії.

Росія нещодавно завербувала понад 600 добровольців на окупованому Донбасі для участі в бойових діях у Сирії.

Про це на брифінгу заявив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян, передає УНІАН.

"Через тимчасово неконтрольовану ділянку кордону на території Донецької та Луганської областей продовжується переміщення особового складу РФ. Так, зараз тривають заходи з доборів добровольців із числа російських найманців в ОРДЛО для участі в бойових діях на території Сирії у складі російського угруповання військ", - наголосив він.

За словами Слободяна, були зафіксовані випадки вербування та переміщення людей з окупованих територій Донбасу до Сирії.

"Днями з тимчасово окупованої території Донецької області через непідконтрольну ділянку російсько-українського кордону до Ростова-на-Дону вибуло кілька організованих груп, так званих добровольців у складі понад 600 осіб. Через кордон до РФ вони вибули у повній екіпіровці та зі зброєю. Найближчим часом черговим "сирійським експресом" вони вирушать до Сирії", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляло, що в окупованих бойовиками районах Донбасу відкрили пункти мобілізації добровольців, яких відправлять в Сирію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація