Росія навмисно здійснювала кібератаки, щоб допомогти Трампу виграти вибори - ЦРУ

Росія навмисно здійснювала кібератаки, щоб допомогти Трампу виграти вибори - ЦРУ

Фото: Reuters

Перехідна команда Трампа відхилила висновки розвідки.

Росія навмисно здійснювала кібератаки під час виборчих перегонів, щоб допомогти Дональду Трампу виграти вибори, а не для того, щоб підірвати довіру до виборчого процесу країни. Про це заявили у Центральному розвідувальному управлінні США, передає The Washington Post.

У ЦРУ встановили особи тих, хто був тісно пов'язаний з російським урядом та зливав WikiLeaks тисячі повідомлень демократів, включаючи пошту глави передвиборчої кампанії Гілларі Клінтон.

Повідомляється, що ці особи відомі американській розвідці як учасники ширшої російської операції з підвищення шансів Трампа і зменшення шансів Клінтон.

Своєю чергою, перехідна команда Трампа відхилила висновки розвідки.

"Це ті ж самі люди, які сказали, що у Саддама Хусейна є зброя масового знищення. Вибори давно пройшли з одним з найбільших відривів у голосах Колегії вибірників в історії. Прийшов час рухатися далі та робити Америку великою знову", — йдеться у повідомленні команди Трампа.

Трамп також відхилив висновки розвідки.

"Це могла бути Росія, або Китай, або якийсь хлопець у себе вдома в Нью-Джерсі", - сказав він.

Засновник WikiLeaks, Джуліан Ассандж, сказав, що російський уряд не був джерелом. Білий дім та ЦРУ не прокоментували цю заяву. 

Нагадаємо, раніше Обама наказав розвідці підготувати доповідь про втручання Росії у вибори президента США.

Повʼязані теми:

Наступна публікація